Ana içeriğe atla

SATÜRN RETROSU, MERKÜR RETROSU, 11 NİSAN DOLUNAY ETKİLERİ VE 16 NİSAN REFERANDUMU

NİSAN AYINDA GÖKYÜZÜNDE YOK YOK!

  1. 6 Nisan’da satürn retrosu başladı 26 Ağustos’a kadar bu retro devam edecek.
  2. 9 Nisan’da merkür retrosu başlıyor, 4 Mayıs’a kadar devam edecek. 
  3. Venüs retrosu da hala devam ediyor, 15 Nisan’a kadar da devam edecek. 
  4. 11 Nisan’da terazide dolunay gerçekleşiyor. 
  5. Ve bu kadar retroların olduğu bir dönemde bir referandum gerçekleşecek. Sonuçlar ne olursa olsun retrodan etkileneceği kesin! 

SATÜRN RETROSU 

İlk olarak; SATÜRN RETROSU bazı şeyleri daha net görmemizi sağlayacak. Satürn hep engelleyici, kısıtlayıcı gezegenmiş gibi düşünülür fakat çok fazla retronun sizi kısıtlayacağını düşünmüyorum, yani en azından çok fazla fark etmeyeceğiz çünkü uzun zamandır aslında kısıtlamalar, engeller söz konusuydu. Satürnün yay burcunda retro harekette bulunması yayın sembolize ettiği konuları etkileyecek. Yayın sembolize ettiği konular neler? 

  • Özgürlük, küçük grupların bağımsızlığını ilan etmesi, seyahat, ulaşım, eğitim, akademik kariyer, yüksek öğrenim, din, inanç, kültür, yurtdışı ile ilgili konular, yabancı ülkelerle olan iletişim, ticaret, hukuk, yayın ve basın özgürlüğü, hukuk din eğitim konularında alışılmadık düzenlemeler, değişimler vs satürnün yayda iken sembol ettiği konular arasında. Bu konularda engellemeler, gecikmeler, durağanlıklar veya alışılmadık değişimler olabilir. Çok aceleci olmamakta fayda var bu konularda, sabırlı olmak lazım. 

MERKÜR RETROSU 

MERKÜR artık hepimizin bildiği gibi iletişimden, haberleşmeden, zekadan, sorumlu gezegen. Peki 4 Mayısa kadar ne yapacağız, nelere sebep olacak bu retro?

  • MERKÜR RETROSU iletişimi, haberleşmeyi, basın yayın medya işlerini, işletme sektörünü, banka borsa  teknoloji şirketlerini, ulaşımı etkiler. Bu dönemde banka işlemlerinde aksilikler olabilir, kartlarınıza hesaplarınıza dikkat edin, atm ve internet bankacılığını kullanırken dikkatli olun. İnternet alışverişlerinizde de dikkatli olun. Banka borsa ve teknoloji şirketlerinde çalışanların da bu dönemde daha dikkatli olması lazım. Bilgileri yedekleyin, unutkanlığa karşı dikkatli olun. İletişim konularında yanlış anlaşılmalar olabilir. Yanlış kişilere mesaj sms mail atmaya karşı da dikkat edin. Elektronik, teknolojik aletler bu dönemde bozulabiliyor o yüzden dikkat etmekte ve yeni elektronik, teknolojik aletler mecbur olmadıkça almamakta fayda var, 3 Mayısa kadar. 

  • Yeni bir ev almak, satmak, yeni bir şirket kurmak için de pek uygun değildir. Mümkünse büyük alım satım, yatırım işlerinizi merkür retrosundan sonraya bırakın. Sınavlarda kaydırma yapmamaya dikkat edin. Alacaklar, ödemeler belki gecikmeli olabilir bu dönemde, takibini iyi yapmakta fayda var. Reklam, pazarlama, satış işleri için de istenilen sonucun alınması isteniyorsa merkür retrosu bitiminden sonra adım atmak daha iyi sonuçlar doğurabilir. 

  • Sanat, güzellik, estetik sektörü de bu retrodan etkilenebilir çünkü merkür retrosu boğada oluşuyor. Dolayısıyla bu dönemde lüks alışverişler yapmaya daha istekli olunabilir fakat dikkat etmekte fayda var, gerçekten işe yarayacaksanız alın yoksa sonrasında mutlu olmayabilir, retro bitiminde daha uygun fiyatlısını görünce pişmanlık duyabilirsiniz. Sanat camiasında da retro sebebiyle dedikodular artabilir, sansasyonel haberler artabilir. Bu dönemde yeni bir sanat eseri, şarkı, dizi, film çıkarmak da pek iyi olmayabilir. Ayrıca estetik ameliyatlardan da venüs 15 nisana kadar retro olduğundan ve ardından 3 mayısa kadar boğada merkür retro olacağından uzak durmakta, çok zorunlu olmadıkça bıçak altına yatmamakta fayda var, istenilen sonuç çabuk alınamayabilir. 

  • Bu dönemde eski arkadaşlarla görüşülebilir, karşılaşılabilir, eski sevgililerden, eşlerden mesajlar, aramalar gelebilir veya bir yerlerde karşılaşılabilir. Fakat merkür retrosunda gelen ex’ten next olmaz diyoruz :) Ek olarak, evlenmek, ciddi ilişki adımı atmak için de pek uygun değildir. Yani bir ihtimal çok zaman önceden beri evlenme planları yapılıyordur, bir türlü bu iş neticeye bağlanamamış yarım kalmıştır o zaman evlilik olayı tamamlanabilir ama bu dönemde birden şak diye evlilik kararı almak pek uygun olmayacaktır. 

11 NİSAN TERAZİ DOLUNAYI ( Etkileri 4 Nisan- 18 Nisan)

  • Aslında terazi dolunayı şans doğurucu bir dolunay gibi olsa da bu şans ve fırsatların elimize ulaşmasını biraz geciktirebilir, belki biraz bizi zorlayabilir. Öncelikle eğer bebek sahibi olmak isteyen varsa bu tarih ve çevresini kullanabilir, olumlu görünüyor. Dolunayın estetik, kozmetik, moda sektörünü birebir etkileyeceği şüphesiz. Bu alanlara para harcamada artış görülebilir; fakat bir yandan venüs retro olduğu için estetik, kozmetik, güzellik, moda gibi şeylerde neye ne harcadığınıza dikkat etmekte fayda var. Dolunay sanat ve spor camiasını da etkileyecektir, ünlü kişilerin ilişkileri çok göz önünde olabilir bu dönemde hatta bazı kişilerin ayrılıkları da gündeme gelebilir. Dolunay evlilik programlarını, magazini, lüks tüketimi, hukuk, mahkeme, anayasa ile ilgili konuları, büyük aile şirketlerini etkileyebilir. 

  • Dolunayla birlikte sanatsal eğitimlere başlanabilir, yaratıcılık, sanatsallık, üretkenlik getiren işlere ağırlık verilebilir. İlişkilerde birilerinin aracı olması, yeni ilişkiler gündeme gelebilir ama retrolara dikkat etmekte fayda var. 

  • Dolunayın terazi görünümlerinin yanı sıra bir de pluto ve uranüsteki t kare kalıbı açılarının zorlayıcılığı göze çarpıyor. Her ne kadar terazi hak ve adaletlerin ön plana çıkmasını, olaylara biraz daha ılımlı bakmayı sağlasa da maalesef bu t kare açıları ılımlı yaklaşmamızı zorlayacak gibi duruyor. Sadece Türkiye değil dünyada isyanlar, eylemler, asilikler, bomba, patlama, yangın, kimyasal olaylar, savaş, karanlık işler, yer altı dünyası, doğal afet, deprem, yanardağ, hava yolu şirketleri, hava ulaşımı ile ilgili haberler, zorlanmalar, sınırlar, din dünyası, kutsal mekanlar, ordu ile ilgili durumlar, muhalefet partiler ve beklenmedik açıklamalar bu görünümün etkilerindendir. 

  • Sağlık olarak, sindirim sistemi, mide, solunum yolları, ses telleri daha hassas olabilir, dikkat etmekte fayda var.

16 NİSAN REFERANDUMU 

  • Son olarak; 16 Nisan’da referandumun yapılması, bu kadar retro dolunay varken mutlaka bir şeylerin başarılı olmamasını sağlayacaktır. Merkürün retro olması referandum sonuçlarının sayımlarında yanlışlıklara sebep olabilir veya internet, elektrik kesintisi gibi durumları beraberinde getirebilir. Basın yayın özgürlüğü olması gerektiği gibi olmayabilir. Referandum sırasında öncesinde veya sonrasında göz altıları olabilir. Kararsızlık yoğun bir şekilde hissedilebilir. Alınan sonuç her ne olursa olsun bir sonuç olmayacaktır, kısa süreli bir sonuç olabilir ama netice olmayacaktır. Retrolar belki referandumu engelleyebilir, kısıtlayabilir, alınan karar yeni bir kararsızlık doğurabilir,özetle net bir sonuca varılamayabilir. Özgürlük ihtiyacı fazla olmasına karşın halk oy kullanırken kısıtlama, engelleme hissiyle karşılaşabilir. Her ne karar çıkarsa çıksın, kararsızlık hakim olacak gökyüzünde. 

Dilerim özgürlüğümüz için, yarınlarımız, geleceğimiz için en hayırlısı olur! 

Sevgiler,
AstroSero

instagram: astrosero

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

9 TEMMUZ OĞLAK BURCUNDA KANLI DOLUNAY! (TÜM BURÇLARA)

Merhabalar, 9 TEMMUZ’da, sabah 06:06’ da  oğlakta kanlı denilebilecek bir DOLUNAY gerçekleşecek.  Her zaman söylediğim gibi, yine bu dolunayın sadece oğlakları değil; tüm dünyayı, insanlığı etkilediğini tekrar belirtmek istiyorum. Fakat hepimizi farklı farklı evlerden etkileyecek. Mesela Türkiye’yi ortaklık ve evlilik evi dediğimiz 7. evden etkileyecek.  Neden kanlı dolunay diyoruz? Çünkü bu dolunay mars ve plüton etkilerini hissettirecek. Yani hırslı, cesur, mücadele etmek isteyen, kıskanç, inatçı, ciddi bir dolunay bu.  Bazı alanlar açısından bize mücadele yeteneği kazandırıp, istediklerimiz için sonuna kadar savaşmamız gerektiğini öğretecek.  Ticaret, iş, kariyer, para konularında mücadele edilmesi gerektiğini ve gereksiz münakaşalara girilmemesi gerektiğini gösterecek. Tartışmaya çok açık bir dolunay. Hemen hemen herkesin birbirine saldırmak isteyeceği, birbirini kıskanabileceği, dişlerini göstereceği, kin, öfke, kibir gibi kötü duyguların açığa çıkabi

21 AĞUSTOS 2017 TAM GÜNEŞ TUTULMASI VE ETKİLERİ

Herkese merhaba!  21 Ağustos günü merakla beklediğimiz güneş tutulması gerçekleşecek! Ülkemizden gözlemlenemeyecek olan tutulma Amerika, KB Afrika, KD Asya, Avrupa’nın batısı gibi pek çok yerden gözlemlenebilecek. Tutulma aslan burcunda gerçekleşiyor ama tabii ki sadece aslan burçlarını etkilemiyor, tutulmanın ana konuları aslan etkisinde. Tutulma Amerika’yı çok önemli ölçüde etkileyebilir. Amerika’nın hayatında çok önemli başlangıçlara sebep olabilir. Amerika’nın yakın gelecekte alacağı kararlar, tüm dünyayı etkileyecek nitelikte olabilir. Ülkemize bakacak olursak, Türkiye’nin 3.evini etkileyecek bir tutulma. Türkiye saatiyle 21:20 civarında max seviyeye çıkacak.  Ülkece kibirli, egolu bir tavra bürünebiliriz önümüzdeki 1 ay boyunca.  Tutulma iklim değişiklikleri, ufak tefek deprem, yangın, sel, yoğun rüzgarlar ile ilişkili olabilir. Tutulmadan sonraki 1 ay boyunca bu tarz olaylara açık olunabilir, dikkat etmekte fayda var.  Sağlık olarak kalp, dolaşım sistemi