Ana içeriğe atla

12 OCAK 2017 YILIN İLK DOLUNAYI





Merhabalar, 12 Ocak'ta saat 14:30 sularında yengeç dolunayı gerçekleşecek. Her seferinde uyardığım gibi bu sefer de uyarayım, sadece yengeçleri değil, dolunay yeniay retrolar hepimizi etkiliyor ama farklı farklı şekillerde. Bu dolunay hem yılın ilk dolunayı hem de kurt dolunayı olarak adlandırılıyor. Açıkçası çok güzel şeyler söyleyemeyeceğim bu dolunayla ilgili. Zorlanmalara sebep olabilecek, bizi test edecek bir dolunay bu. Etkileri yaklaşık bir hafta önceden hissedilmeye başlar, bir hafta 10 gün kadar da devam eder. O yüzden bu haftayı biraz zorlu buluyorum. 

10 ocakta merkür retrosu bitiyor, artık karar vermemiz, yeni ilişkileri başlatmamaız, önemli adımlar atmamız, imza sözleşme anlaşma yapmamız uygun bir hale geldi, bu konuda artık rahatlayabilirsiniz. 

Sadece bu dolunay adı üstünde kurt dolunayı olmasından da ötürü sanki biraz ülkeyi zorlayacak gelişmelere sebep olabilirmiş gibi geliyor, umarım ki olmaz ama biz yine de tedbiri elden bırakmayalım.

Ayrıca dolunay iletişimi de etkileyecek, yani yanlış anlaşılmalar, yanlış anlamalar olabilir. Hemen her şeye de inanmamak lazım.  Ekonomik anlamda da gelişmelere işaret ediyor, bazı değişiklikler olabilir veya vergi kredi konularında bazı durumlar olabilir. Toplumu kısıtlayacak bazı engellemelere, yasaklara da işaret edebilir. 

Yengeç dolunayı olmasının olumlu tarafı ise, aileyle daha fazla vakit geçirilmesine yardımcı olması daha doğrusu aileyle vakit geçiriyor musun bunu bir düşün diyor dolunay sana. Eğer ailenle sevdiklerinle yeterince vakit geçirmiyorsan onlara biraz zaman ayırmalısın diyor. 

Dolunayın etki ettiği konulardan biri de din. Yani dini tartışmalara, dinsel grupların hareket etmesine veya farklı dinler rasındaki çatışmalara ya da bu tarz çatışmaları beslemek için kimilerinin kışkırtmasına sebep olabilir, aslında o yüzden biraz tehlikeli. Böyle ayrımcılıklardan uzak durmak lazım. Yengeç dişi bir burç dolayısıyla bu dolunay biraz daha kadınları etkileyebilir veya kadın güçlerin hareketine, o bilmediğimiz siyasi planlarda bazı kadınların da parmağı olduğunu gösterebilir, hiç bilemiyorum tabi ama böyle bir olasılık da var tabi. 

Dolunayın olduğu zaman gökyüzündeki yıldızları dikkate aldığımda mars plüto karakterinde bir yıldıza rastladım, bu da hiç dile getirmek istemiyorum ama terör, bomba, silahlarla ilgili olaylara, suikasta, intikama işaret eden bir yıldız gibi. Aslında bu dolunay sadece ülkemizi etkilemiyor, tüm dünyayı etkilediği için bu yöndeki gelişmeler belki de bizim ülkemizde değil başka ülkelerde olabilir ama Umarım ki etkileri her neresi olursa olsun hiçbir şekilde bu yönde olmaz…Ayrıca dolunayın konularından biri de teknolojik saldırılar. Yani son zamanlarda da konuşulan bir konuydu ama dünyayı etkileyecek bir siber saldırı tarzı bir şeyle ilişkili de olabilir. 

Dolunay ayrıca yediğimiz içtiklerimize de dikkat etmemiz gerektiği konusunda uyarıyor bizi. Alerjik reaksiyonlara, zehirlenmelere açık bir süreçtir o yüzden hem yediklerinize hem de doğalgaza filan dikkat etmeliyiz. Aldığımız ilaçlara da dikkat etmek lazım her ilacı almamalıyız. Alkol kullanımına da dikkat etmeli. Bu dolunay kimyasal olayları, kimyasal sektörleri, sağlık sektörünü, yeme içmeyi, otel endüstrisini, psikolojiyi, psikologları, emlak konularını, çocukları ve kadınları, çocuk ve kadınlarla iş yapanları etkileyebilir. 

Sağlık olarak da sindirim sistemi, bağırsaklar, mide, göğüs, kalp kısmı, bacaklar, dalak ve pankreas, hormonlar, sinir sistemi, psikoloji etkilenebilir. 

Kariyer, iş, aile konularında ise biraz strese sokabilir bizi yani sorumluluklar, iş yükleri artabilir. Daha çok yorulabiliriz, daha çok çalışmamız gerekebilir. Ama bu süre zarfında aileye de vakit ayırmak gerekiyor. Yengeç etkisiyle daha hassas, kırılgan, duygusal, emniyet ihtiyacı içinde olabiliriz. Kendimizi güvende hissetmeyi daha çok isteyeceği gibi duruyor. 

Bu dolunay ve çevresinde yapılması gereken adı üstünde kurt dolunayı olduğuna göre kurt gibi sabırlı, avcı, belki de biraz çakal olmak gerekiyor. Kararlı olmak, odaklanmak bu dönemde çok önemli. Biraz da soğukkanlı olmamız gerekiyor. 


DOLUNAYIN BURÇLARA GÖRE ETKİSİ: 

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ:  İlişkiler konusunda gerginlik yaşamaya sebep olabilir. Aile, ev, emlak konuları, aile sağlığı, kariyer konuları ön planda olabilir. Bu konulara dikkat etmekte fayda var. Yeni girişimlerde bulunmak için pek uygun bir hafta değil. Sağlığa dikkat.


BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA: Aile, kardeşler, akrabalar, iletişim, eğitim, yurtdışı konuları, seyahatler anlamında etkileyebilir. Arkadaşlarla olmak, onların desteğini almak için uygundur. Yakın çevreyle veya iş ortamında ya da müşterilerle tartışmaktan uzak durun. 


İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER: Para konuları, maddi kazanımlar, gelirler, ailevi kazançlar, hedefler ön planda olabilir. İş kariyer konularında destekleyici gelişmeler var. Bu hafta çok fazla harcama yapmamak lazım. Eğer hayatınızda biri varsa ilişkilerde sorunlar olabilir. Hayatında biri olmayanlarsa iş bağlantılı tanışmalar gerçekleştirebilir. 


YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ: Karakter, fiziksel görünüş, sağlık, ailenin işi, yakın çevre, ticaret, yabancılarla ilgili konular ön planda. Biraz daha hassas olabilirsiniz bu dönemde. Ailedeki kadınlarla iletişimde gergin olmayın. İlişkiler konusunda duygularınız daha da artabilir. Daha korumacı, sahiplenici olabilirsiniz. 

ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN: Sağlık, hastane, çalışma ortamı, finans, iletişim, ev konularınızı etkileyecek. Sağlığa dikkat edin. Finansal konular olumlu. İletişimde dikkatli olun, tartışmayın. Ailedeki kadın figürlerle de iletişime dikkat edin. Evle ilgilenmek, evde bir şeyler üretmek, tasarlamak, evi yeniden düzenlemek için uygun. 

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK:  Sosyal çevre, iş, babanın maddi durumu, finans, ilişki, sanatsal konular ön planda. Eğer ilişkiniz varsa sorunları çözmek için uygun. Eğer ilişki yoksa çevrenizdeki insanlar aracı olabilir. İş ya da para konularında değişimler olabilir. Sanatsal veya yaratıcılık gerektiren işlerde başarılı olunabilir. Borç alıp vermeyin bu hafta. 


TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ: İş, kariyer, hedefler, ilişkiler, anne, aile, fiziksel değişimler ön planda olabilir. Daha iyi organize olabilirsiniz işte, kazanç sağlayabilirsiniz.  Yeni iş veya yeni teklifler olabilir. İlişki konusunda biraz stresli durumlar olabilir, alttan almakta fayda var.  Ani bitişlere sebep olabilir. Fiziksel değişimler için de uygun değil. 

AKREP VE YÜKSELEN AKREP: Seyahat, eğitim, akrabalar, aile, kardeş, sağlık, hukuk konularını etkileyebilir. Hukuki konular biraz gerebilir. Tartışmaktan uzak durun. Sağlığa özen gösterilmeli. Hayatında biri olmayanlar için flört veya ani gelişmeler göstergesi olabilir. Kibirli olmamaya ego yapmamaya özen gösterin. 


YAY VE YÜKSELEN YAY: Maddi konular, kredi,vergi, borç, ortak paralar, ev anlamında etkilenebilirsiniz. Ödemelerde gecikmeler olabilir. Yakın çevreyle para yüzünden tartışmamaya özen gösterin. Borç alıp vermeyin. Evle ilgilenmek, evde değişim yapmak için iyidir. Arkadaşlıklar testten geçebilir. 

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK: Aile, ikili ilişkiler, sosyal çevre, seyahat, iletişim konularını etkileyebilir. İlişkilerde tartışmalara sebep olabilir, sakin olmalı. İş hayatında kadınlarla ilişkiler de zorlu olabilir. Sanatsal faaliyetler için uygundur. Arkadaşlarla seyahat planlanabilir. Küçük şeyleri büyütmeyin. 

KOVA VE YÜKSELEN KOVA: İş, sağlık, aile, hukuk, finans, eğitim, yurtdışı konuları ön planda Sağlığa önem vermelisiniz. İyi uyku bu dönemde önemli. Zararlı alışkanlıkları çıkarmalısınız. İşte yükselme açısından olumludur. Kazançlarda olumlu gelişmeler olabilir. Daha fazla çalışmanız gerekebilir. Biraz gergin olunabilir.


BALIK VE YÜKSELEN BALIK: İlişki, aile, babanın parası, seyahatler, borç, ödemeler, sanatsal olaylar, hobiler, spor anlamında etkileyebilir. Sağlık harcamaları olabilir. Fiziksel görünümde major değişimler için, estetik için uygun değil ama saç kesimi, boyası vs yapılabilir. Hayatında biri olmayanlar için aşk gelebilir. Yaratıcılık gerektiren işlerde şanslı olunabilir. Para konularında da risk alınmamalı. 

Umarım dolunayın olumlu etkilerinden faydalanırız hepimiz. 

Sağlıklı, mutlu, huzurlu, sevgi, barış ve bereket dolu haftalar dilerim...

Sevgiler,
AstroSero

instagram: astrosero














Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SATÜRN RETROSU, MERKÜR RETROSU, 11 NİSAN DOLUNAY ETKİLERİ VE 16 NİSAN REFERANDUMU

NİSAN AYINDA GÖKYÜZÜNDE YOK YOK! 6 Nisan’da satürn retrosu başladı 26 Ağustos’a kadar bu retro devam edecek. 9 Nisan’da merkür retrosu başlıyor, 4 Mayıs’a kadar devam edecek.  Venüs retrosu da hala devam ediyor, 15 Nisan’a kadar da devam edecek.  11 Nisan’da terazide dolunay gerçekleşiyor.  Ve bu kadar retroların olduğu bir dönemde bir referandum gerçekleşecek. Sonuçlar ne olursa olsun retrodan etkileneceği kesin!  SATÜRN RETROSU  İlk olarak; SATÜRN RETROSU bazı şeyleri daha net görmemizi sağlayacak. Satürn hep engelleyici, kısıtlayıcı gezegenmiş gibi düşünülür fakat çok fazla retronun sizi kısıtlayacağını düşünmüyorum, yani en azından çok fazla fark etmeyeceğiz çünkü uzun zamandır aslında kısıtlamalar, engeller söz konusuydu. Satürnün yay burcunda retro harekette bulunması yayın sembolize ettiği konuları etkileyecek. Yayın sembolize ettiği konular neler?  Özgürlük, küçük grupların bağımsızlığını ilan etmesi, seyahat, ulaşım, eğitim, akademik kariyer, yüksek öğ

9 TEMMUZ OĞLAK BURCUNDA KANLI DOLUNAY! (TÜM BURÇLARA)

Merhabalar, 9 TEMMUZ’da, sabah 06:06’ da  oğlakta kanlı denilebilecek bir DOLUNAY gerçekleşecek.  Her zaman söylediğim gibi, yine bu dolunayın sadece oğlakları değil; tüm dünyayı, insanlığı etkilediğini tekrar belirtmek istiyorum. Fakat hepimizi farklı farklı evlerden etkileyecek. Mesela Türkiye’yi ortaklık ve evlilik evi dediğimiz 7. evden etkileyecek.  Neden kanlı dolunay diyoruz? Çünkü bu dolunay mars ve plüton etkilerini hissettirecek. Yani hırslı, cesur, mücadele etmek isteyen, kıskanç, inatçı, ciddi bir dolunay bu.  Bazı alanlar açısından bize mücadele yeteneği kazandırıp, istediklerimiz için sonuna kadar savaşmamız gerektiğini öğretecek.  Ticaret, iş, kariyer, para konularında mücadele edilmesi gerektiğini ve gereksiz münakaşalara girilmemesi gerektiğini gösterecek. Tartışmaya çok açık bir dolunay. Hemen hemen herkesin birbirine saldırmak isteyeceği, birbirini kıskanabileceği, dişlerini göstereceği, kin, öfke, kibir gibi kötü duyguların açığa çıkabi

2 TEMMUZ 2015 OĞLAK BURCUNDA DOLUNAY VE BURÇLARA ETKİLERİ

2 temmuz perşembe günü sabah 05:20 sularında oğlakta bir dolunay meydana gelecek. Biliyorsunuz yeniay yeni başlangıçlar demekken dolunay bitişler, geçişler demektir. Yani bu süreçte bazı şeyleri netleştirecek, bir karara varacak, yarım kalan işlerinizi tamamlayacaksınız.  Bu dolunay milliyetçilik duygusunu daha da arttırabilir. Politik, hukuki, siyasi konuları ve liderleri de ilgilendirecektir.  Dolunayda vega yıldızı bulunduğu için aslında biraz zorlayıcı etkilere sahip özellikle dünyayı ülkemizi ilgilendiren konularda. Mesela toplu ölümlere sebep olabilecek bir dolunay olduğu aşikar.Ayrıca sanatçıları da etkileyebilir özellikle müzik dünyasını, gazetecileri, oyuncuları.  Yağışları arttırıcı bir dolunay da diyebiliriz çünkü su grubu da etkin hissediliyor. Yani ya yağışlı bir temmuz olabilir ya da su ile ilgili bazı problemler olabilir.  İlişkilerde tamam mı devam mı sorusuna yanıt bulmamızı sağlayacak. Artık bıçağın kemiğe dayandığı ilişkilerin, evliliklerin