Ana içeriğe atla

9 MART 2016 GÜNEŞ TUTULMASI VE ETKİLERİ


9 mart 2016'da balık burcunun 18. derecesinde, gece 03:56 sularında 2016 yılının ilk güneş tutulması gerçekleşecek. Daha çok okyanuslardan rahatlıkla izlenebilecek bu tutulmayı Türkiye'den göremeyeceğiz.  Bu tutulmanın ana temalarına bakalım öncelikle. Tutulma balıkta gerçekleşeceği için sularla ilgili problemler, şiddetli yağışlar, fırtınalar, küçük çaplı deprem gibi doğal afetler, yer altı, hava şartlarında dengesizlik, yoğun sis, patlamalar, yangın, gaz kaçakları, deniz kazaları, kimyasallarla ilgili konular mesela kimyasal atıkların sulara karışması gibi, hayvanların, deniz canlılarının zarar görmesi, önemli ve ünü bilinen, lider kişilerin ölümü, dolandırıcılık, ordu ile ilgili yeni düzenlemeler, anayasayla ilgili gelişmeler, sağlık ve ilaç sektörü, ticaret, komşu ülkelerle ilgili konular, vize ve vatandaşlık konuları & bu konulardaki uygulamalar, aşırılıklar, din ve mezhep konuları, kutsal mekanlar, kolektif hareketler, grevler, isyanlar, uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddeler, siyasilerle ilgili konular daha çok ön planda olabilir. 

Aşk, ilişki anlamında aslında bu güneş tutulması olumlu görünüyor. Yeni başlanan ilişkilerde, işlerde başarı şansı yüksek. 

Deniz, okyanus, baraj, nehir, su kaynaklarıyla ilgili gelişmeler olabilir. Dediğim gibi su kaynaklı sorunlar olabilir. Denizlerde üzücü gelişmeler olabilir. Balıkçılar ve balıkçı tekneleri daha dikkatli olsun. 

Yöneticiler, üst düzey kişilerle ilgili haberlere, aşırılıklara, geçimsizliğe sebep olabilir. Biraz sakin ve sabırlı olmaya dikkat edilmeli. Ayrıca yönetimlerde değişiklikler veya üst düzey kişilerin istifası, işten ayrılması vb gibi durumlar olabilir veya zorunlu bir ayrılık gerçekleşebilir, belki ölüm gibi. 

Toprak sorunları, sınırlar, yakın komşular, göçmen sorunları da gündeme gelebilir. Terör konuları yine gündemde ama daha çok mayıs ayında şiddetlenecek gibi. Mayıs ayında bu konularla ilgili üzücü gelişmeler olabilir. 

Dini konular, inançlarla ilgili aşırılıklar veya bu tarz konuların kullanılması, bunlarla halkın suistimal edilmesi gibi şeyler de olabilir. Din ve şeriat sloganları olabilir. 

Ayrıca bilinçaltı, rüyalar daha zengindir bu dönemde. Çok daha fazla rüya görebilirsiniz ve gördüğünüz rüyalar mesaj içerikli olabilir. Zira balıkta gerçekleştiği için bu tutulma, eğer yoga meditasyon gibi şeylere yönelirseniz, ruhunuzu dinlendirirseniz daha olumlu sonuçlar alabilirsiniz bu süreçte. 

Kadınlarla ilgili konular gündeme gelebilir, belki önemli, duyulduk kadınların haklarının yenmesi, suistimal edilmesi de söz konusu.

Aslında genel olarak bu güneş tutulmasına baktığımızda hayatımıza yeni bir yön belirlememiz gerektiğine işaret ediyor yani yeni bir başlangıç, yeni bir dönüşüm gibi. Bu tutulmayla bazı şeyler değişebilir hayatımızda. 

Güneş Tutulması’nın Burçlara Göre Etkileri

KOÇ BURCU
Bu süreçte bilinçaltı, rüyalar alemi ile birlikte hisleriniz güçleniyor. Ruhunuza iyi gelecek şeyler yapmanız sizin bu tutulmayı rahat geçirmenize yardımcı olur. Kuruntulardan arınmanız gerektiğine işaret ediyor. Bu anlamda psikolojik veya astrolojik danışmanlık almak, suyla ilgili terapi yollarına gitmek sizi rahatlatabilir. Belki yüzmek de iyi gelebilir. Bu süreçte ayaklar daha hassastır, ağrı veya uyuşukluklar olabilir ancak bunların psikolojik bağlantısı da olabilir, sağlığa dikkat etmek gerekiyor en başta da ruh sağlığına. 

BOĞA BURCU
İlişkiler, arkadaşlıklar, sosyal çevre ön planda. Yeni insanlarla tanışabileceğiniz gibi bazı insanları hayatınızdan uzaklaştırabilirsiniz, bu anlamda bir çevre dönüşümü yaşanabilir. Dostlar, arkadaşlar hakkında yeni bir şeyler öğrenebilirsiniz bu bazen sevindirici olabileceği gibi bazen üzücü de olabilir. Yeni bir şeyler keşfedebilir, yeni ilgi alanları edinebilirsiniz. Ortaklaşa/grup çalışmalarında anlaşmazlıklar olabilir. Ancak ortak çalışmalar sayesinde maddi kazançlarınızı arttırabilirsiniz de. Bu tutulma sizin kimin dost kimin düşman olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır.

İKİZLER BURCU
Kariyer evinizde gerçekleşecek bu tutulma iş ve meslek hayatıyla ilgili ani gelişmelere işaret ediyor. Yeni sorumluluklar ve yeni fırsatlar demektir. Kariyer konularında önünüze hangi engel çıkmışsa bu süreçte o engeller bir bir yok olur. Belki biraz zorlayıcı olabilir ancak yıllar sonra bu süreçte attığınız adımların meyvesini alırsınız. Hayatınızda yeni bir sayfa açılacak gibi duruyor. İsminizi duyurmanıza sebep olabilir. Bunun yanında eğer memnun olmadığınız bir iş veya ev varsa bunu değiştirmeniz gerektiğine de işarettir. Yer değiştirme, tadilat konuları gündeme gelebilir. 

YENGEÇ BURCU
Yabancı şirketlerle, yabancı ülkelerle iletişime geçilebilir. Yabancılarla ilişkiler, yurtdışı konuları, yolculuklar, yüksek eğitim ana temalar. Uzmanlık seçilebilir. Belli sınav ve aşamalardan geçebilirsiniz.  Hayatınıza giren bir kişiyle hayatınızda yeni bir sayfa açılabilir.  İşle ilgili görüşme veya seyahatler gündeme gelebilir. İşi büyütebilirsiniz, terfi tayin veya akademisyenlik gibi adımlar olabilir. Hukuki konularda gerekli yardımları bulabilirsiniz. Medya yayın iletişim konuları da ön planda olabilir. Sıkı çalışabilirsiniz. 

ASLAN BURCU
Başkalarından, aile, eş veya iş ortakları aracılığıyla gelen kazançlar, gelirler konusunda etkili bir tutulma. Maddi gelirleriniz artabilir, miras sahibi olabilirsiniz. Eğer nafaka davanız varsa bu olumlu sonuçlanabilir. Ortaklaşa gayrimenkul, iş, para her ne varsa bunlarla ilgili yeni gelişmeler olabilir ve hayatınızda yeni bir döneme girebilirsiniz. Eğer ameliyat olmanız gerekiyorsa olumlu sonuçlanabilir. Ayaklara, sağlığa dikkat. Kredi /burs arayışınız var ise olumlu sonuçlanabilir. Eğer bebek sahibi olmak istiyorsanız bu süreçte olabilirsiniz ancak hesapta olmayan bir hamilelik varsa iyi düşünmelisiniz. Çocuklarınıza yönelik harcamalar artabilir. Bu süreçte tutku artıyor.  

BAŞAK BURCU
İlişkiler anlamında etkileyecek bu tutulma, tamam mı devam mı kararını vermenizi sağlayabilir. İlişkisi olmayanlar için yeni bir ilişki, yeni bir gelişme işareti olabilir. Bir evlenme teklifi de alabilirsiniz. Birlikte çalışan kişilerle ilgili de gelişmelere işarettir. Aile, yuva, yer değiştirme, taşınma konuları gündeme gelebilir. Ev, araba alma/satma, yeni bir çalışma alanına da işaret olabilir. Yeni eğitimlere, seminerlere, kurslara katılabilirsiniz. İlişkisinde ufak tefek sorunlar olup fakat gerçekten birbirlerini seven çiftler içinse birleştirici bir etkiye sahiptir. Ancak artık gerçekten dayanılmaz boyuta gelmişse ayrılığa sebep olabilir. 

TERAZİ BURCU
Sağlık alanınızı etkileyecek bu tutulma sizi hastalıklara, kazalara açık yapar; bu yüzden acele hareket etmemeli ve sağlığa önem vermelisiniz. Özellikle ayaklar, ayak bilekleri bu süreçte çok daha hassastır. Tahlil ve tetkiklerle uğraşabilir, hayatınızı yeniden gözden geçirebilirsiniz. Bu anlamda yeni bir beslenme şekli edinmek veya spora başlamak iyi olabilir. Ruhsal anlamda da size iyi gelecek şeyleri yapmalı, danışmanlık alabilirsiniz. Yeni eğitimlere, kurslara, seminerlere katılabilirsiniz. Egonuzdan biraz arınmanız gerekiyor. İş ve çalışma şartlarında bazı değişiklikler olabilir, daha sıkı çalışabilirsiniz.

AKREP BURCU
Eğer uzun süredir hayatınızda aşk yoksa, ne zaman o doğru kişi karşıma çıkacak diye düşünüp duruyorsanız bu tutulma ansızın o kişiyi karşınıza çıkarabilir ve aşkı tadabilirsiniz. Gayet flörtöz ve romantik etkiler altındasınız. Karşınıza çıkacak kişi derin, romantik biri olabilir. Yeni kişilerle tanışabilirsiniz. Eğer hayatınızda yanlış giden ilişkiler varsa, doğru olmadığını bile bile ısrarla sürdürüyorsanız da bu ilişkiler ayrılıkla sonuçlanabilir. Yıllar önce ayrıldığınız bir sevgilinizle karşılaşabilirsiniz. Eğer çocuk sahibi olmayı istiyorsanız bu tutulmada olabilirsiniz ve çocuklar beklenmedik sürprizlerle gelebilir. Arkadaşlar aracılığıyla biriyle tanışabilirsiniz. Çok fazla egolu ve kibirli davranmamaya özen gösterilmeli. 

YAY BURCU
Ailevi konular ön planda. Bugünü ve yarını düşünerek adım atmanız gerektiğine işarettir. Yeni sorumluluklar alabilir, büyüyüp gelişebilirsiniz. Aileden biriyle anne veya baba ile ilgili bazı durumlar olabilir ve onlarla birebir ilgilenmek gerekebilir. Çocukluktan bu yana bastırılmış, bilinçaltınızda kalmış konular su üstüne çıkabilir. Aile içi sorunlar olabilir. Yer değiştirme, taşınma veya evle ilgili düzenlemeler de demektir. Banyo, mutfak gibi yerlerde tesisat sorunları, tadilat olabilir. Eski dostlarla karşılaşılabilir. Aile içi hassasiyetin arttığı bir süreçtir. Hayatınıza düzen getirme, iş ve aileyle ilgili önemli sorumluluklar alma göstergesi olabilir. 

OĞLAK BURCU
Yakın çevre, akraba, kardeş veya komşularla ilgili konular gündemde olabilir, bu tarz konulardan yana huzursuz olabilirsiniz. Kardeşler ve onların eğitimiyle ilgili konular gündeme gelebilir veya sizin karşınıza yeni bir eğitim fırsatı çıkabilir. Kısa yolculuklar gündeme gelebilir. Yer değiştirme, tadilat, taşınma konuları da ön planda. Duygusal olarak yoğun ve hassas olacağınız bir döneme işarettir. Çevrenizde sorun yaşadığınız insanlar varsa, ilişkilerinizi düzeltmek için harekete geçebilirsiniz. Hayatınızdaki fazlalıkları atıp, yerine yeni ve sade olanları koymanız gerekiyor. Öğrenmeye çok açıksınız. 

KOVA BURCU
Para konularınızı etkileyecek olan bu tutulma karşınıza finansal anlamda sürpriz gelişmeler çıkarabilir. Parasal konularla ilgili değişiklikler olabilir hayatınızda. Ortaklaşa işlerden, arkadaşlarla yapılacak projelerden para kazanmaya, kazançlı çıkmaya da işaret olabilir. Sadece gelir ve gider dengenizi iyi ayarlamanız gerekiyor, önceliklerinizi belirlemelisiniz. Bu süreçte biraz daha kendinizi düşünmeniz gerekiyor. Ruh halinize iyi gelecek aktivitelerde bulunun, danışmanlık almak, yoga, meditasyon gibi şeyler de iyi gelebilir. Kariyer anlamında destekleyici etkileri de var. Beklenmedik, ani finansal gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. 

BALIK BURCU
Kişiliğinizde, karakterinizde, fiziksel görünümünüzde bazı değişiklikler olabilir. Geleceğinizi etkileyecek yeni bir gelişmeyle karşılaşabilir, yeni bir karar alabilirsiniz. İletişimde bazı aksaklıklar, sorunlar olabilir. İlişkilerde kibirli davranmamak gerekiyor. Eşiniz veya partnerinizden bu anlamda sert eleştiriler alabilirsiniz. Duygusal anlamda çok daha yoğun olacağınız bir süreç bu yüzden hem kırabilir hem de kırılabilirsiniz. Kariyer konusunda beklenmedik gelişmeler olabilir. Sorunları yastık altı etmeyip, konuşarak çözmelisiniz hem işte hem aşkta. Kendinize çeki düzen vermeli, olumsuz taraflarınızı geride bırakmalısınız. Yeni başlangıçlar yapmalı, değişime direnmemelisiniz. 

İşte 9 marttaki güneş tutulmasının burçlara göre etkilerini de bu şekilde sıralayabiliriz. Aslında bu tutulmadan muhtemelen bir hafta önce etkilenmeye başladınız bile ve tutulmadan sonraki bir hafta boyunca da etkilenmeye devam edebilirsiniz. 

Hayatımızda çok daha güzel gelişmeler olması dileğiyle… Bu tutulmada sabırlı olan kazanır!

Not: Eğer kişisel haritanızı merak ediyorsanız astroserocum@gmail.com veya instagram:astrosero hesabımdan iletişime geçebilirsiniz. 

Sevgiler,
AstroSero

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SATÜRN RETROSU, MERKÜR RETROSU, 11 NİSAN DOLUNAY ETKİLERİ VE 16 NİSAN REFERANDUMU

NİSAN AYINDA GÖKYÜZÜNDE YOK YOK! 6 Nisan’da satürn retrosu başladı 26 Ağustos’a kadar bu retro devam edecek. 9 Nisan’da merkür retrosu başlıyor, 4 Mayıs’a kadar devam edecek.  Venüs retrosu da hala devam ediyor, 15 Nisan’a kadar da devam edecek.  11 Nisan’da terazide dolunay gerçekleşiyor.  Ve bu kadar retroların olduğu bir dönemde bir referandum gerçekleşecek. Sonuçlar ne olursa olsun retrodan etkileneceği kesin!  SATÜRN RETROSU  İlk olarak; SATÜRN RETROSU bazı şeyleri daha net görmemizi sağlayacak. Satürn hep engelleyici, kısıtlayıcı gezegenmiş gibi düşünülür fakat çok fazla retronun sizi kısıtlayacağını düşünmüyorum, yani en azından çok fazla fark etmeyeceğiz çünkü uzun zamandır aslında kısıtlamalar, engeller söz konusuydu. Satürnün yay burcunda retro harekette bulunması yayın sembolize ettiği konuları etkileyecek. Yayın sembolize ettiği konular neler?  Özgürlük, küçük grupların bağımsızlığını ilan etmesi, seyahat, ulaşım, eğitim, akademik kariyer, yüksek öğ

9 TEMMUZ OĞLAK BURCUNDA KANLI DOLUNAY! (TÜM BURÇLARA)

Merhabalar, 9 TEMMUZ’da, sabah 06:06’ da  oğlakta kanlı denilebilecek bir DOLUNAY gerçekleşecek.  Her zaman söylediğim gibi, yine bu dolunayın sadece oğlakları değil; tüm dünyayı, insanlığı etkilediğini tekrar belirtmek istiyorum. Fakat hepimizi farklı farklı evlerden etkileyecek. Mesela Türkiye’yi ortaklık ve evlilik evi dediğimiz 7. evden etkileyecek.  Neden kanlı dolunay diyoruz? Çünkü bu dolunay mars ve plüton etkilerini hissettirecek. Yani hırslı, cesur, mücadele etmek isteyen, kıskanç, inatçı, ciddi bir dolunay bu.  Bazı alanlar açısından bize mücadele yeteneği kazandırıp, istediklerimiz için sonuna kadar savaşmamız gerektiğini öğretecek.  Ticaret, iş, kariyer, para konularında mücadele edilmesi gerektiğini ve gereksiz münakaşalara girilmemesi gerektiğini gösterecek. Tartışmaya çok açık bir dolunay. Hemen hemen herkesin birbirine saldırmak isteyeceği, birbirini kıskanabileceği, dişlerini göstereceği, kin, öfke, kibir gibi kötü duyguların açığa çıkabi

21 AĞUSTOS 2017 TAM GÜNEŞ TUTULMASI VE ETKİLERİ

Herkese merhaba!  21 Ağustos günü merakla beklediğimiz güneş tutulması gerçekleşecek! Ülkemizden gözlemlenemeyecek olan tutulma Amerika, KB Afrika, KD Asya, Avrupa’nın batısı gibi pek çok yerden gözlemlenebilecek. Tutulma aslan burcunda gerçekleşiyor ama tabii ki sadece aslan burçlarını etkilemiyor, tutulmanın ana konuları aslan etkisinde. Tutulma Amerika’yı çok önemli ölçüde etkileyebilir. Amerika’nın hayatında çok önemli başlangıçlara sebep olabilir. Amerika’nın yakın gelecekte alacağı kararlar, tüm dünyayı etkileyecek nitelikte olabilir. Ülkemize bakacak olursak, Türkiye’nin 3.evini etkileyecek bir tutulma. Türkiye saatiyle 21:20 civarında max seviyeye çıkacak.  Ülkece kibirli, egolu bir tavra bürünebiliriz önümüzdeki 1 ay boyunca.  Tutulma iklim değişiklikleri, ufak tefek deprem, yangın, sel, yoğun rüzgarlar ile ilişkili olabilir. Tutulmadan sonraki 1 ay boyunca bu tarz olaylara açık olunabilir, dikkat etmekte fayda var.  Sağlık olarak kalp, dolaşım sistemi