Ana içeriğe atla

22 ŞUBAT 2016 BAŞAK DOLUNAYI VE ETKİLERİ


Önce dolunayı anlamlandıralım. 

Dolunay nedir? Dolunay, ay ile güneşin 180 derece karşı karşıya geldiği yani karşıt konumda olduğu bir evredir. 

Ay daha çok duygularımızı, sağlığımızı, psikolojimizi ilgilendirirken güneş ise benliğimizi, kimliğimizi, görünürdekileri ilgilendirir daha çok. Dolayısıyla bu ikisinin karşı karşıya gelmesi duygusal anlamda yoğunluk yaşamamıza işaret eder. Yani dolunay zamanları daha duygusal veya daha melankolik, daha yorgun hissetmemizin sebepleri de aslında bunlardandır. Dolayısıyla dolunay süreçlerinde tıpkı yeniayda olduğu gibi olumlama yaparak kendimizi rahatlatmamız gerekiyor. Olumlu olmayan düşünceleri beynimizden kazıyıp yerine olumluları inşa etmek için iyi bir zaman. Ayrıca dolunay hayattan ders almamızı sağlayan, zaman zaman geriye dönüşler yapıp önümüzü görmemize yardımcı olan, bize iyi gelmeyen insanları, ilişkileri hayatımızdan uzaklaştırmamıza destek olan bir ay formudur. Bu yüzden de ortalama 10 gün süren bu dolunay süreçlerini iyi değerlendirmek, hayatımızı şekillendirebilmek için hayattan beklentilerimize, hayattan ne istediğimize iyi karar vermek ve o şekilde yola koyulmak gerekiyor. 

Hadi şimdi başak dolunayının ülkemize ve tüm burçlara olan etkileriyle başlayalım. Tabiki herkesin haritası birbirinden farklı olduğu için herkes dolunaydan aynı oranda etkilenmeyecektir. Etkilendiğimiz şeyler farklılık gösterebilir veya kimilerini dolunay es geçebilir, görünürde bir şeye sebep olmaz ama ileriki zamanlarda aslında dolunay sürecinde değişimin gerçekleştiğini anlayabiliriz. 

Bu mükemmelliyetçi dolunayda daha fazla eleştirebilir, daha titiz davranabilir ve her şey istediğimiz gibi olsun isteyebiliriz. Sağlık ön planda, sağlığa dikkat edilmeli. 17 şubat günü Ankara’da gerçekleşen bu hain saldırının, patlamanın sebepleri de yine 22 şubat dolunayının etkileri… Zira bu dolunay ülkemizin 3. evini etkilemekte, 3. ev ise komşular, sınırlar, ulaşım, yolculuklar, taşıma, anlaşma, kontrat, ticaret, satış pazarlama, halkla ilişkiler gibi konuları ilgilendirir. Her zaman diyoruz ki dolunayın etkileri beş gün önce beş gün sonrayı kapsar hatta bazen bir hafta önceden etkilerini hissettirmeye başlatır diye, alın işte tam da dolunaydan 5 gün önce böyle bir olay meydana geldi. Gerçekten gökyüzü her şeyin habercisi ama ne yazık ki önüne geçemiyoruz. Komşular, kardeşler, yakın ilişkiler demişken bu dolunayın ülke olarak ülke içindeki grupları, kardeş diye düşündüğümüz milletleri etkilediğini ama aslında çok da kardeş olmadığımızı gösteriyor. Yani teröre, ülke içi gruplaşmalara, ülke içi sorunlara daha çok işaret eden bir dolunay, ki öyle de oldu. Ayrıca ordu, polis, ulusal güvenlik vb. gibi konular da mercek altında. Yani bu patlamayla son bulacağını sanıyorsak aslında yanılıyoruz, ne yazık ki terör eylemleri tam gaz devam edecek. Ama umarım dediğim gibi olmaz, umarım böyle büyük acıları bir daha yaşamayız. 

-Dolunayın zeka ve iletişim gezegeni merkürün etkisinde olan başak burcunda gerçekleşiyor oluşu bilim dünyasında, iletişim konularında, basın yayın organlarında, eğitimde, ticarette, satış pazarlamada önemli gelişmelerin göstergesi olabilir. Bilim insanları, gazeteciler, bankacılar, ticaret yapanlar, hizmet sektöründe çalışanlar, avukatlar, yazarlar bu dolunaydan daha fazla etkilenebilir. 

-Ulaşımda, deniz ve kara yollarında aksaklıklara işaret olabilir. 

-Önemli şirketlerle ilgili haberlere de işarettir. Bazı şirketler kapanabilir, iflasını açıklayabilir, küçülmeye gidebilir, kar düşüklüğü yaşayabilir. Bu da işsizliğe sebep olabilir. Veya bazı şirketler de birleşebilir. 

-Dolunay iletişimde, haberleşmede sorunlara sebep olabilir. Başka birine yazacağınız maili, mesajı bir başkasına gönderebilirsiniz, dikkat. 

-Patent konuları, telif hakları gündeme gelebilir. 

-Alınganlık bu süreçte artacağı için kimileri kimilerine boş yere alınıp ortaya gereksiz iddialat atılabilir. 

-Özellikle evlerde yangınlara karşı dikkatli olun, gaz kaçağı da yangına sebep olabilir, kontrol etmekte fayda var. Ülke olarak da genel anlamda yangın, patlama, bomba, gaz kaçağı gibi konular gündemde. 

-Madenler, yer altı kaynakları, doğal kaynaklar, sağlık sektörü, sendikalar, hizmet sektörü, hukuki ve finansal konular da mercek altında. 

-Organize suçlar bu dönemde artabilir. 

-Dolunay süresince biraz daha diplomatik olmaya özen göstermek gerekiyor, hemen esip gürlememeli, ılımlı yaklaşmalıyız. 

-Sabırsız, aceleci veya ani davranışlarda bulunmamalıyız. Sağlığa dikkat etmeliyiz özellikle de dolaşım yolları, immune system yani bağışıklık sistemi, üreme organları, kalp, eklemlerle ilgili konular olabilir. Eklem ağrısıdır deyip sol tarafınızda oluşan ağrıları görmezden gelmeyin, sağlığınıza ve kendinize özen gösterin. 

ş ortamında yer değişiklikleri veya bazı kariyer değişiklikleri olabilir. İş ya da okul hayatından arkadaşlarınızla ilişkilerde gerginlikler olabilir, çok dediğim dedik davranmamaya çalışın. Bu süreçte hataya katlanamaz hale gelebiliriz bu da eleştirilerimizin dozunu kaçırmamıza sebep olabilir. Dilimizi biraz tutmamız gerekiyor açıkçası. Otoritelerle veya sizden yüksek konumda olan kişilerle de tartışmamaya özen gösterin.

-Bununla beraber yeni gruplara, yeni ortamlara girilebilir. Özellikle de kariyer anlamında statü değişimleri olabilir. Yeni iş arkadaşlarına işaret olabilir. Yani dolunay dedik diye her şey çok kötü olacak değil ya. Olumlu iş teklifleri de alabilirsiniz bu süreçte. Yarım kalmış işlerinizi tamamlayabilir ve uzun süredir sonuç almayı beklediğiniz şeylerden sonuç alabilirsiniz. 

-İlişkileri, evliliği, çocukları, aileyi, kardeşleri de etkileyen bir dolunay dolayısıyla bu alanlarda hayatınızdaki kişilerle gereksiz gerginliğe girmemeye özen gösterin derim. Kalp kırdıysanız o kırdığınız kalbi geri almasını da bilin. 

-Bu dolunay geçmişe dönüp geçmişte yaşadıklarımızdan ders almamızı sağlayacak niteliktedir.  Anılar daha fazla aklımıza gelebilir ancak bu sizi duygusallığa itmesin aksine yaşadıklarınızdan ders alın. Size kötü geldiğini, sizi üzdüğünü düşündüğünüz şeyleri geride bırakın, önünüze bakın.

-Kimileri için de hamilelik, çocuk göstergesi olabilir bu dolunay.

-Seyahatlerde, yolculuklarda dikkatli olun,eğer aracı kullanan sizseniz doğru rotada olduğunuzdan emin olun. 

-Göçmenlik, vatandaşlık, pasaport, vize gibi konular gündeme gelebilir. Özellikle ülke olarak göçmenlerle ilgili bazı gelişmeler olabilir. 


-Bu süreçte borç vermek ya da almak yerine borçlarınızı kapatmaya yönelmelisiniz. Belki kredi kartı, banka kredilerini, ev ödemelerini halletmek sonrasında daha rahat bir nefes almanızı sağlayabilir. Ödemeleri aksatmamaya özen göstermeliyiz bu süreçte. 

-Dolunayla beraber bazen çok özgüvenli olabilip bazen de mütevazı olmayı deneyimleyebileceğiz. Yani öyle gelgitlere sebep olabilecek, biraz aşırılıkları daha doğrusu zıtlıkları olan bir dolunay. Çünkü dolunay başakta gerçekleşirken tam karşısında balıkta güneş doğacak, bu da iki zıt burcun karşı karşıya gelmesiyle beraber kararsızlıklara ama bununla beraber yeni aşklara da işaret olabilir. 

İşte böyle bir dolunay…

Etkilerini şimdiden hissetmeye başladık ve muhtemelen mart ayına kadar da hissetmeye devam ederiz.

Umarım bu dolunay bundan sonra sadece olumlu etkilerini yaşatır bizlere çünkü yeterince ders edindik, yeterince üzüldük.


Başkentimize selam olsun.

#ANKARA #terörülanetliyoruz


Barış, huzur, sağlık, refah dolu yarınlara…

AstroSero

instagram: astrosero





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SATÜRN RETROSU, MERKÜR RETROSU, 11 NİSAN DOLUNAY ETKİLERİ VE 16 NİSAN REFERANDUMU

NİSAN AYINDA GÖKYÜZÜNDE YOK YOK! 6 Nisan’da satürn retrosu başladı 26 Ağustos’a kadar bu retro devam edecek. 9 Nisan’da merkür retrosu başlıyor, 4 Mayıs’a kadar devam edecek.  Venüs retrosu da hala devam ediyor, 15 Nisan’a kadar da devam edecek.  11 Nisan’da terazide dolunay gerçekleşiyor.  Ve bu kadar retroların olduğu bir dönemde bir referandum gerçekleşecek. Sonuçlar ne olursa olsun retrodan etkileneceği kesin!  SATÜRN RETROSU  İlk olarak; SATÜRN RETROSU bazı şeyleri daha net görmemizi sağlayacak. Satürn hep engelleyici, kısıtlayıcı gezegenmiş gibi düşünülür fakat çok fazla retronun sizi kısıtlayacağını düşünmüyorum, yani en azından çok fazla fark etmeyeceğiz çünkü uzun zamandır aslında kısıtlamalar, engeller söz konusuydu. Satürnün yay burcunda retro harekette bulunması yayın sembolize ettiği konuları etkileyecek. Yayın sembolize ettiği konular neler?  Özgürlük, küçük grupların bağımsızlığını ilan etmesi, seyahat, ulaşım, eğitim, akademik kariyer, yüksek öğ

9 TEMMUZ OĞLAK BURCUNDA KANLI DOLUNAY! (TÜM BURÇLARA)

Merhabalar, 9 TEMMUZ’da, sabah 06:06’ da  oğlakta kanlı denilebilecek bir DOLUNAY gerçekleşecek.  Her zaman söylediğim gibi, yine bu dolunayın sadece oğlakları değil; tüm dünyayı, insanlığı etkilediğini tekrar belirtmek istiyorum. Fakat hepimizi farklı farklı evlerden etkileyecek. Mesela Türkiye’yi ortaklık ve evlilik evi dediğimiz 7. evden etkileyecek.  Neden kanlı dolunay diyoruz? Çünkü bu dolunay mars ve plüton etkilerini hissettirecek. Yani hırslı, cesur, mücadele etmek isteyen, kıskanç, inatçı, ciddi bir dolunay bu.  Bazı alanlar açısından bize mücadele yeteneği kazandırıp, istediklerimiz için sonuna kadar savaşmamız gerektiğini öğretecek.  Ticaret, iş, kariyer, para konularında mücadele edilmesi gerektiğini ve gereksiz münakaşalara girilmemesi gerektiğini gösterecek. Tartışmaya çok açık bir dolunay. Hemen hemen herkesin birbirine saldırmak isteyeceği, birbirini kıskanabileceği, dişlerini göstereceği, kin, öfke, kibir gibi kötü duyguların açığa çıkabi

21 AĞUSTOS 2017 TAM GÜNEŞ TUTULMASI VE ETKİLERİ

Herkese merhaba!  21 Ağustos günü merakla beklediğimiz güneş tutulması gerçekleşecek! Ülkemizden gözlemlenemeyecek olan tutulma Amerika, KB Afrika, KD Asya, Avrupa’nın batısı gibi pek çok yerden gözlemlenebilecek. Tutulma aslan burcunda gerçekleşiyor ama tabii ki sadece aslan burçlarını etkilemiyor, tutulmanın ana konuları aslan etkisinde. Tutulma Amerika’yı çok önemli ölçüde etkileyebilir. Amerika’nın hayatında çok önemli başlangıçlara sebep olabilir. Amerika’nın yakın gelecekte alacağı kararlar, tüm dünyayı etkileyecek nitelikte olabilir. Ülkemize bakacak olursak, Türkiye’nin 3.evini etkileyecek bir tutulma. Türkiye saatiyle 21:20 civarında max seviyeye çıkacak.  Ülkece kibirli, egolu bir tavra bürünebiliriz önümüzdeki 1 ay boyunca.  Tutulma iklim değişiklikleri, ufak tefek deprem, yangın, sel, yoğun rüzgarlar ile ilişkili olabilir. Tutulmadan sonraki 1 ay boyunca bu tarz olaylara açık olunabilir, dikkat etmekte fayda var.  Sağlık olarak kalp, dolaşım sistemi