Ana içeriğe atla

25 ARALIK 2015 13:11 YENGEÇ DOLUNAYI VE ETKİLERİ


25 ARALIK 2015 DOLUNAY

Yılın son dolunayı 13:11 saatlerinde tam da Noel dediğimiz veya kimilerinin Nardugan dediği
günde yengeç burcunda gerçekleşiyor. Yengeçte gerçekleşmesi sadece yengeçleri etkilemiyor elbette, bu durum dolunayın türü hakkında bilgi veriyor bize. Yani anlaşılan o ki bu dolunay hassas, duygusal etkilere sahip ve sevgi, aşk, ilişki, ailevi konuları ön plana çıkaran bir dolunay.

Hem dolunay su grubundan yengeç burcunda gerçekleşiyor hem de mars terazi burcunda. Havaların daha da soğumasına da işaret olabilir bu. Yengeç dolunayı bizi depresif bir moda sokabilir, her şeyi kafaya takma, hassasiyet, alınganlık, geçmişe dönüp bakma vb. gibi durumlara sebebiyet verebilir. Gelenek, görenekler, aile, anneyle olan ilişkiler, güvenlik konuları, sahiplenme daha ön planda olabilir. Özellikle anneyle ilişkilerde yoğunluk gözlenebilir. Dengeli davranmaya özen göstermek gerekiyor. Yalandan, kıskançlıktan, cimrilikten uzak durmak gerekiyor. Daha yardımsever olmak gerekebilir özellikle de ailevi konularda daha fedakar olmamız gerekebilir.

Evle ilgili konularda düzenlemeye, temizlemeye, yeni arayışlara gidilebilir. Evi elden geçirme, son kontrolleri yapmak gerekebilir. Eve büyük eşyalar almaktan ziyade evdeki eşyaların yerini değiştirme veya eve yeni dekoratif şeyler alma, ufak tefek de olsa bazı değişiklikler yapmak için ideal bir zaman.

 Ayrıca evlilik, düğün, söz, nişan vb. durumlar için olumlu bir dolunay göstergesi. Ayrıca yengeç dolunayı üremeyi de sembolize ettiği için çocuk sahibi olmak için ideal bir zamanlamadır.

Bazı ilişkiler boyut değiştirebilir. Yakın arkadaşlıklar boyut değiştirebilir veya bir arkadaşlık sevgili boyutuna varabilir.

Rüyalar daha etkili olabilir, gördüğünüz rüyalara bu 10 günlük süreçte dikkat etmenizde fayda var zira bir mesaj vermek isteyebilirler.

Yaratıcılığını, hislerini kullananlar ilerleme yaşayabilirler bu dolunayla çünkü ilham perileri yanınızda olacaktır.


Sağlık olarak boğazın tahrişlenmesi, solunum yolu enfeksiyonları, mide ekşimesi, mide bulantısı olabilir. Beslenmeye dikkat etmeli, daha sağlıklı besinlerden yana tercihimizi yapmalıyız. Alkolü abartmamak gerekiyor. Ayrıca karaciğer, yemek borusu, göğüs kafesi, kaburgalar, bacaklar daha hassas olabilir bu bölgelere de dikkat etmeli.

Ülke olarak ise güvenlik konuları mercek altında. Sınırlarda güvenliğimiz tehdit altında olabilir. Patlama, yangın, ateş ile ilgili durumlar söz konusu olabilir.Bir nevi yanardağ etkisi.  Kömür ve maden ocaklarına dikkat edilmeli. Askeri konular, silahlarla ilgili konular gündeme gelebilir. Kazalara özellikle de su ile ilgili bazı kazalara veya tesisat sorunlarına sebep olabilir bu dolunay.

  Belki bazı gazeteleri, medyayı, dergileri de etkileyebilir. Gazeteci, yazar gibi insanlarla ilgili haberlere işaret olabilir, hafifletici veya affedici etkiler barındırabilir. Zira bu dolunay "kinden, nefretten, intikamdan uzak dur daha merhametle yaklaş" sloganıyla gerçekleşiyor.

Maddi konularda ülkemizi de yakından ilgilendiren bir sürece giriyor olabiliriz özellikle döviz ve borsa konularında. Yeni zamlara işaret ediyor olabilir. Riskli yatırımlardan uzak durmak gerekiyor özellikle de borsa biraz sallantıda olabilir.

Hukuki konularda yeni yönetmelikler söz konusu olabilir.

Geleceğe dair bazı korkular yaşatabilir bu dolunay bize, tıpkı geçmişi hatırlayıp bazı şeyleri yad ettiğimiz gibi. Ancak gelecekle ilgili daha çok maddi endişe getirebilir. Maddi konularda karamsar olmamalı, her şeyi oluruna bırakmalıyız. Ne gereksiz cimrilik yapmalı ne de fazla müsrif olmalıyız. Her şeyin temeli denge, o dengeyi hem duygularımızda hem de hayatsal amacımızda kurmalıyız.

Genel olarak dolunayın etkileri bu yönde, size tavsiyem bu dolunayda yarım kalmış işlerinizi halledip, her şeye son bir rötuş çekmeniz. Son kontrolleri yapmanız. Ve karamsarlıktan, gereksiz alınganlıktan, cimrilikten, intikamdan, acımasızlıktan uzak durmanız. Aileyle daha çok vakit geçirmeli ve merhametli olmalıyız. Yardıma ihtiyacı olan varsa elimizden geliyorsa geleni esirgememeliyiz. Aileyle,  dostlarla bir araya gelmek için uygun bir dolunay.

Her zorluğun arkasında bir kolaylık vardır.
Biliyorum bu zorluklar geçtiğinde şükürlerle dolu bir gün gelecek.
Zor günlere de iyi günlere de şükürler olsun.
Zorluklar bizi iyileri gördükçe şükretmemize ve mutluluğumuza sebep oldu. İyiler ise elimizden kaybetmememiz için canla başla sarılmamıza.
İyi güne de zor günlere de şükürler olsun. Ama inanıyorum ki şu andan itibaren ve yarın çok daha güzel bir gün olacak. 


İnananların, inanmayanların Noel'i diğer adıyla "Yeniden Doğuş Bayramı" kutlu olsun.
Bu dolunay tam anlamıyla bizim için yeniden bir diriliş olsun.

Sevgiler,
AstroSero

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SATÜRN RETROSU, MERKÜR RETROSU, 11 NİSAN DOLUNAY ETKİLERİ VE 16 NİSAN REFERANDUMU

NİSAN AYINDA GÖKYÜZÜNDE YOK YOK! 6 Nisan’da satürn retrosu başladı 26 Ağustos’a kadar bu retro devam edecek. 9 Nisan’da merkür retrosu başlıyor, 4 Mayıs’a kadar devam edecek.  Venüs retrosu da hala devam ediyor, 15 Nisan’a kadar da devam edecek.  11 Nisan’da terazide dolunay gerçekleşiyor.  Ve bu kadar retroların olduğu bir dönemde bir referandum gerçekleşecek. Sonuçlar ne olursa olsun retrodan etkileneceği kesin!  SATÜRN RETROSU  İlk olarak; SATÜRN RETROSU bazı şeyleri daha net görmemizi sağlayacak. Satürn hep engelleyici, kısıtlayıcı gezegenmiş gibi düşünülür fakat çok fazla retronun sizi kısıtlayacağını düşünmüyorum, yani en azından çok fazla fark etmeyeceğiz çünkü uzun zamandır aslında kısıtlamalar, engeller söz konusuydu. Satürnün yay burcunda retro harekette bulunması yayın sembolize ettiği konuları etkileyecek. Yayın sembolize ettiği konular neler?  Özgürlük, küçük grupların bağımsızlığını ilan etmesi, seyahat, ulaşım, eğitim, akademik kariyer, yüksek öğ

9 TEMMUZ OĞLAK BURCUNDA KANLI DOLUNAY! (TÜM BURÇLARA)

Merhabalar, 9 TEMMUZ’da, sabah 06:06’ da  oğlakta kanlı denilebilecek bir DOLUNAY gerçekleşecek.  Her zaman söylediğim gibi, yine bu dolunayın sadece oğlakları değil; tüm dünyayı, insanlığı etkilediğini tekrar belirtmek istiyorum. Fakat hepimizi farklı farklı evlerden etkileyecek. Mesela Türkiye’yi ortaklık ve evlilik evi dediğimiz 7. evden etkileyecek.  Neden kanlı dolunay diyoruz? Çünkü bu dolunay mars ve plüton etkilerini hissettirecek. Yani hırslı, cesur, mücadele etmek isteyen, kıskanç, inatçı, ciddi bir dolunay bu.  Bazı alanlar açısından bize mücadele yeteneği kazandırıp, istediklerimiz için sonuna kadar savaşmamız gerektiğini öğretecek.  Ticaret, iş, kariyer, para konularında mücadele edilmesi gerektiğini ve gereksiz münakaşalara girilmemesi gerektiğini gösterecek. Tartışmaya çok açık bir dolunay. Hemen hemen herkesin birbirine saldırmak isteyeceği, birbirini kıskanabileceği, dişlerini göstereceği, kin, öfke, kibir gibi kötü duyguların açığa çıkabi

21 AĞUSTOS 2017 TAM GÜNEŞ TUTULMASI VE ETKİLERİ

Herkese merhaba!  21 Ağustos günü merakla beklediğimiz güneş tutulması gerçekleşecek! Ülkemizden gözlemlenemeyecek olan tutulma Amerika, KB Afrika, KD Asya, Avrupa’nın batısı gibi pek çok yerden gözlemlenebilecek. Tutulma aslan burcunda gerçekleşiyor ama tabii ki sadece aslan burçlarını etkilemiyor, tutulmanın ana konuları aslan etkisinde. Tutulma Amerika’yı çok önemli ölçüde etkileyebilir. Amerika’nın hayatında çok önemli başlangıçlara sebep olabilir. Amerika’nın yakın gelecekte alacağı kararlar, tüm dünyayı etkileyecek nitelikte olabilir. Ülkemize bakacak olursak, Türkiye’nin 3.evini etkileyecek bir tutulma. Türkiye saatiyle 21:20 civarında max seviyeye çıkacak.  Ülkece kibirli, egolu bir tavra bürünebiliriz önümüzdeki 1 ay boyunca.  Tutulma iklim değişiklikleri, ufak tefek deprem, yangın, sel, yoğun rüzgarlar ile ilişkili olabilir. Tutulmadan sonraki 1 ay boyunca bu tarz olaylara açık olunabilir, dikkat etmekte fayda var.  Sağlık olarak kalp, dolaşım sistemi